Wat zijn de aanleverspecificaties voor  uw drukwerk?  We helpen u graag met aanpassing of de opmaak van een compleet drukbestand. 
PDF:
Wij ontvangen bij voorkeur een (certified) PFD als drukklaar bestand. Deze PDF kan gegenereerd worden uit grafische programma’s zoals Adobe InDesign, Adobe Illustrator en Adobe Photoshop. Andere programma’s als Word, Excel of bijvoorbeeld Powerpoint zijn hier geen goede basis voor. 
CMYK (4/0 of 4/4): 
Een full color drukbestand dient opgebouwd te zijn uit CMYK, er dient geen RGB aanwezig te zijn en als er geen PMS kleuren mee gedrukt hoeven te worden mogen die ook niet in het het drukbestand te zitten.
Zwart bedrukking (1/0 of 1/1):   Bij zwart drukwerk dient het bestand alleen uit zwart opgebouwd te zijn. Dat wil zeggen dat de zwarte kleur niet moet zijn opgebouwd  uit CMYK.
Afloop:
Elke pagina dient voorzien te zijn van 3 mm afloop (bleed) rondom. Zorg er ook voor dat een eventuele achtergrond of foto’s ook 3 mm van de pagina aflopen. Hierdoor voorkom je dat er een witte rand om je drukwerk kan komen te zitten na het nasnijden.
Foto’s en afbeeldingen:
Gebruik bij voorkeur een minimale resolutie van 300 dpi .
Is de resolutie lager dan 240 dpi dan kan de afdrukkwaliteit korrelig en onscherp  worden.
Snij- en vouwlijnen:
Graag het drukbestand voorzien van vouw en snijlijnen.
Kleur referentiebalk en printmarks:
Er hoeven geen kleur referentie balken of printmarks in het drukbestand te zitten. Deze zijn vaak al in het pdf-menu aangevinkt. Als dat zo is, deze graag uitvinken.  Staan ze er toch in, dan deze graag buiten de 3 mm afloop zetten.
Lijnen in je drukbestand:
Maak lijntjes in het drukwerk niet dunner dan 0,25 pt dikte.
Zwarte teksten, lijntekeningen en grafieken kunnen het best uit alleen zwart opgebouwd te zijn. Hierdoor krijg je een strakker eindresultaat na het drukken.
Diepzwart:
Wil lt u een extra diepe kleur zwart maken dan kan je deze opbouwen uit 50% Cyaan en 100% zwart. 

Hulp nodig?
Bel 06 53207083 of mail info@sitno.nl en we komen er samen beslist uit.
Geïnteresseerd en wil je meer weten?
Bel +31 653 207083 en vraag naar Rob of stuur ons een mailtje met je vraag.
Verzend
Bedankt voor je reactie!
Back to Top